De Brio Zeilmarathon is het grootste eendaagse zeilevenement in Friesland en daarmee het paradepaardje van W.S.V. Onder  Ons. De zeilmarathon voert de open zeilboten over een 60 kilometer lang traject  door zuidwest Friesland. Na een rustig begin in 1988 met 30 boten, is de race  uitgegroeid tot een evenement met 150 boten.
Tijdens de wedstrijd mag er op alle manieren worden  voortbewogen, zolang er maar geen mechanische  hulpmiddelen worden gebruikt evenals hulp van derden. Verder is bijna alles toegestaan zolang de voorrangsregels en de  veiligheid in acht worden genomen.
Deze manier van zeilen levert een mooi schouwspel op  van bomen, jagen, peddelen en zeilen maar ook van afzien en veel plezier! Bij de  finish, midden in ons dorp Terherne, word je als een “elfstedentocht” held  binnengehaald, waarna in de feesttent een groot feest losbarst.
Ook jij kunt de Brio Zeilmarathon meezeilen. De boten  worden in klassen ingedeeld en de eindtijden worden verrekend met de handicap  van de boot, zodat iedereen dezelfde kans maakt op de overwinning. Ook hebben we  een klassement voor Polyvalken met uitsluitend vrouwelijke bemanning!

Wanneer je een  open zeilboot met strijkbare mast hebt, kun je meedoen met een team bestaande  uit maximaal 4 personen (aan te raden is een team van 3 personen) per boot.

De 33ste Brio  Zeilmarathon wordt gehouden op zaterdag 21 mei 2022.

Op www.briozeilmarathon.nl kunt u alle informatie vinden over dit unieke zeilevenement.